De uendelige sundhedsmæssige fordele ved hjemmelavet rå chokolade og rå kacao
Rå kakao har den højeste antioxidant værdi af ​​alle naturlige fødevarer i verden!
Nylige undersøgelser har vist en sammenhæng mellem kakao, hjertekar-sundhed og nedsat risiko for blodpropper, slagtilfælde og hjerteanfald.
Cornell University fødevareforskere har opdaget, at kakaopulver har næsten dobbelt mængde antioxidanter som rødvin og op til tre gange antioxidanter som der findes i grøn te.

Kakao synes også at have anti-inflammatoriske og foryngende alderdomsudskydende, anti-aging,  egenskaber. Kakao er en kilde af mineraler som magnesium, svovl, calcium, jern, zink, kobber, kalium og mangan; plus nogle af B-vitaminerne. Får vi hjerteproblemer er magnesium er det mest sandsynlige mineral der mangler i en persons kost.
Kakao har et højt indhold af mineralsk svovl. Svovl hjælper med at opbygge stærke negle og hår, fremmer sund og smuk hud, hjælper med at afgifte leveren, og støtter en sund funktion af bugspytkirtlen.

Friske kakaobønner er superrige af den type bioflavonoid kaldet flavonoler som er stærke antioxidanter, der hjælper til med at opretholde sund blodgennemstrømning og blodtryk. De hjertesunde flavanoler i kakao, især epicatechiner, forhindrer fedtstof i blodet og derefter en tilstopning i arterierne.
Flavanoler hjælper med at gøre blodplader mindre tilbøjelige til at holde sammen og forårsage blodpropper, hjerteanfald og slagtilfælde - uden de negative bivirkninger forbundet med brugen af aspirin (ASA) og andre farmaceutiske blodfortyndende mediciner.

Kakaobønner indeholder 10.000 mg (10 gram) flavanol antioxidanter per 100 gram - eller et forbløffende niveau af 10 % antioxidant koncentration! Så når det gælder om at give kroppen effektive antioxidanter, kommer ingen andre naturlige fødevarer tættere på. Heller ikke superfrugter som acaibær, svesker, blåbær eller nogen andre grøntsager. Antioxidanter i kakao er mere stabilt end i andre fødevarer og kan let absorberes af kroppen.

Kakao indeholder også aminosyren tryptofan, som gør at neurotransmitter, kaldet serotonin, som fremmer positive følelser og hjælper til mod at føle sig deprimeret. Kakao indeholder neurotransmitterne dopamin, og phenylethylamin (PEA), og indeholder anandamid og MAO-hæmmere - hvilket gør denne hjertesunde mad til sund mad for hjernen også.

Vi har længe troet at kakao og chokolade var "dårligt for os", men sandheden er, at den rigtige form for rå chokolade og kakao giver mange sundhedsmæssige fordele.
Glem den dårlige Yankee bar og de andre chokolader fyldt med mælkefedt og hvidt sukker. Det hører fortiden til.Her er en opskrift på chokolade overtrukne powerfood chokolader.

  • 100 gram mandler 
  • 100 gram dadler
  • 50 gram gojibær
  • 30 gram spirede boghvedekerner 
  •  2 spsk kokosolie 
  •  2 spsk råkakao blendes og sættes i fryseren


Massen lægges på et fad helt ud til kanten.

Hæld en portion overtrækschokolade hen over og lad det køle i fryseren igen en times tid:


  • Overtrækschokolade: 1-2 spsk råkacao og en klump kakaosmør lunes i et vandbad


Holder en uges tid i køleskabet.